Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ?? ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑΥΧΥΡΥΘΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ !!!


Το βασικό ερώτημα που που μας θέτουν οι υποψήφιοι σπουδαστες που επικοινωνούν μαζί μας για τα εντατικα ταχυρυθμα Γερμανικα που προσφέρουν οι LernenDe είναι σε ποσο χρονο μαθαινεις Γερμανικα.

Το ερώτημα είναι πολυπαραγοντικό και θα το εξετάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται !

Όπως θα γνωρίζετε ήδη απο το 2001 η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε το ΚΕΠΑ ( Κοινό Ευρωπαικό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες ), αγγλιστί CEFRLή ακόμα πιο συντετμημένο CFR ( Common European Framework of Reference for Languages )

Σύμφωνα με αυτό υπάρχουν οκτώ επίπεδα πιστοποίησης γλωσσομάθειας για τις ευρωπαϊκές γλώσσες ( σχεδόν όλα με τα αντίστοιχα πτυχία τους ) δύο για το αρχικό επίπεδο ( Α1 και Α2 ) , δύο για το μεσαίο επίπεδο ( Β1 και Β2 ) και δύο για το ανώτερο επίπεδο ( C1 και C2 )

Το πτυχίο C2 πιστοποιεί την άριστη γνώση της γλώσσας, το πτυχίο C1 την πολύ καλή γνώση , το πτυχίο Β2 την καλή γνώση και τέλος το πτυχίο Β1 την μέτρια γνώση της γλώσσας !

Επομένως ρωτώντας κάνεις σε ποσο χρονο μαθαινεις Γερμανικα προφανώς υπονοεί – σε πρώτο τουλάχιστον επίπεδο – την πολύ καλή ή έστω την καλή γνώση της γλώσσας !

Δηλαδή το ερώτημα μας επαναδιατυπώνεται στο ακόλουθο !!
Ποσο χρονο παιρνει να αποκτησει κανεις το C1 ή το Β2 στα Γερμανικά ???

Όπως θα γνωρίζετε όπως για κάποιον που θέλει να μάθει Αγγλικά πρότυπο αναφοράς αποτελεί το Βρετανικό Συμβούλιο (BC - British Council ) ή η Ελληνοαμερικανική Ενωση ( HAU – Hellenic American Union ) που διενεργούν εξάλλου και τις εξετάσεις για το Lower – FCE ( επίπεδο Β2 ) για το Advanced ( επίπεδο C1 ) και φυσικά και για το Proficiency ( επίπεδο C2 ) έτσι ακριβώς και για όποιον θέλει να μάθει Γερμανικά πρότυπο και σημείο αναφοράς οφείλει να είναι το Goethe Institut που διενεργεί τις αντίστοιχες εξετάσεις για το Zertifikat B1 ( Grundstufe ) , για το Zertifikat B2 ( Mittelstufe ) για το Zertifikat C1 ( Oberstufe ) και τέλος για το Zertifikat C2 ( που αντιστοιχεί στο παλαιό KDS – Kleines Deutsches Sprachdiplom ).

Ας δούμε λοιπόν πόσο καιρό θεωρεί το Goethe Institut ότι ένας ενήλικας πρέπει να φοιτήσει ώστε να φτάσει στην απόκτηση του Zertifikat B2 που πιστοποιεί την καλή γνώση της γλώσσας !
Ξεκινώντας από το ΜΗΔΕΝ και μέχρι το Β2 υπάρχουν επτά τάξεις που η καθεμία διαρκεί 15 εβδομάδες με 6 διδακτικές ώρες την εβδομάδα ! Υπάρχει η τάξη Α1 , η Α2, η Β1.1 , η Β1.2 και τέλος ακόμη τρεις η Β2.1 , η Β2.2 και η Β2.3

Αν κάνουμε τον πολλαπλασιασμό θα δούμε ότι από το ΜΗΔΕΝ μέχρι την απόκτηση του Zertifikat B2 του Goethe Institut απαιτούνται συνολικά 105 εβδομάδες και 630 διδακτικές ώρες !

Αν κανείς αναλογιστεί ότι ένα ακαδημαϊκό έτος που ξεκινά τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάιο έχει 34 περίπου εβδομάδες , βλέπουμε ότι σύμφωνα με το Goethe Institut πρέπει κανείς να φοιτήσει 3 ακαδημαϊκά έτη για να αποκτήσει το Β2.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρουν και τα Goethe Institut που βρίσκονται στην Ελλάδα, αυτό ακριβώς είναι και το πρόγραμμα σπουδών που θα βρείτε στα Goethe Institut και στην Γερμανία και παντού στον κόσμο !!

Επειδή βέβαια ένας ενήλικας που ξεκινά να μάθει Γερμανικά, προφανώς για λόγους σπουδών ή εργασίας, επιθυμεί να φθάσει στην απόκτηση του Zertifikat B2 δηλαδή στο σημείο του να μάθει καλά Γερμανικά στο συντομότερο δυνατό διάστημα , για τον λόγο αυτό τόσο το Goethe Institut όσο και άλλοι Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί τόσο στην Ελλάδα , όσο και στην Γερμανία έχουν εισαγάγει τα ταχυρυθμα , εντατικα προγραμματα Γερμανικών ειδικα για ενήλικες !

Αν κάνετε μία έρευνα αγοράς στην Ελλάδα θα δείτε ότι τα περισσότερα Φροντιστήρια Ενηλίκων σας προετοιμάζουν σε ένα οκτάμηνο, δηλαδή σε ένα ακαδημαϊκό έτος για την απόκτηση του Zertifikat B1 ( δηλαδή καλύπτουν σε οκτώ μήνες με 6 διδακτικε ώρες την εβδομάδα τα επίπεδα Α1 -Α2 και Β1 ) και στη συνέχεια στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος ( δηλαδή με ακόμη οκτώ μήνες φοίτησης και με 6 διδακτικές ώρες την εβδομάδα ) καλύπτουν το επίπεδο Β2 και σας προετοιμάζουν για την απόκτηση του Zertifikat B2 ! 
 
Επομένως επιλέγοντας τα ταχυρυθμα Γερμανικα που σας προσφέρουν τα περισσότερα Ελληνικά Φροντιστήρια θα χρειαστείτε δύο οκτάμηνα, δύο ακαδημαϊκά έτη !

Αν φυσικά κάποιος θέλει να το επισπεύσει ακόμη περισσότερο τότε μπορεί να αξιοποιήσει τους θερινούς μήνες που μεσολαβούν μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών ετών κάνοντας θερινα ταχυρυθμα μαθηματα Γερμανικων και έτσι αντί να δώσει το Zertifiakt B2 τον Μάιο της δεύτερης ακαδημαϊκής χρονιάς να το δώσει ένα τετράμηνο νωρίτερα δηλαδή τέλη Ιανουαρίου της δεύτερης χρονιάς !!

Το Goethe Institut για να πετύχει τα ίδια περίπου χρονικά διαστήματα για την απόκτηση του Β2 αυξάνει τον εβδομαδιαίο αριθμό διδακτικών ωρών στις εννέα ή και σε ακόμη περισσότερες μιας και θεωρεί ότι οι 630 διδακτικές ώρες για κάποιον που ξεκινά από το ΜΗΔΕΝ είναι αδιαπραγμάτευτες !!!

Ανακεφαλαιώνοντας βλέπουμε ότι αν κάποιος ξεκινήσει για παράδειγμα να μάθει Γερμανικα αρχές Οκτωβρίου του 2017 με εντατικα ταχυρυθμα Γερμανικα ενηλικων τότε θα αποκτήσει το Zertifikat B2 τον Ιούνιο του 2019 ή στην καλύτερη περίπτωση τον Ιανουάριο του 2019 αν κάνει εντατικα μαθήματα το καλοκαίρι του 2018 !!

Εμείς εδώ στους LernenDe απαντούμε απλά ότι τόσος χρόνος για την απόκτηση του Zertifikat B2 είναι ΠΟΛΥΣ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ μα ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ !!!

Έχοντας απόλυτη εξειδίκευση στα εντατικα , ταχυρυθμα Γερμανικα ενηλικων σχεδόν 35 χρόνια ( και αν υπολογίσουμε και την πρώτη γενιά των LernenDe που από το 1958 έως και και το 1982 δίδασκε εντατικα Γερμανικα σχεδόν 60 χρόνια ) μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι για έναν σοβαρό σπουδαστή που μπορεί να αφιερωθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ένα μικρό διάστημα στην εκμάθηση των Γερμανικών ΤΡΕΙΣ με ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ μήνες και 75 έως 90 ΤΟ ΠΟΛΥ ώρες διδασκαλίας είναι αρκετές για να αποκτήσετε το Zertifikat B2 στο υπερεντατικό μας πρόγραμμα Deutschrasant και με ιδιαίτερο 1-1 μάθημα δια ζώσης είτε μέσω SKYPE !!!

Όχι δεν υπερβάλλουμε !!

Ο μέσος χρόνος απόκτησης του Zertifikat B2 για τους σπουδαστές μας που επιλέγουν το υπερεντατικό μας πρόγραμμα είναι 78 ώρες διδασκαλίας και 3.5 μήνες φοίτησης ξεκινώντας από το ΜΗΔΕΝ !
Πρόσφατα σας αναφέραμε ενδεικτικά και την περίπτωση της σπουδάστριας μας της Ιατρού κας Φιλιώς Μαρινέλη, η οποία ξεκίνησε κοντά μας απο το ΜΗΔΕΝ τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2017 και απέκτησε αρχές Νοεμβρίου του ίδιου έτους , δηλαδή μετά από 66 ημέρες δηλαδή μετα από ΔΥΟ μήνες κα έχοντας κάνει ΜΟΝΟ 61 διδακτικές ώρες το Zertifikat B2 και μάλιστα με βαθμολογίες 21.5/25 στα ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ και 20/25 στην ΕΚΘΕΣΗ που πιστοποιούν το εξαιρετικά καλό επίπεδο της τόσο στον ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ όσο και στον ΓΡΑΠΤΟ λόγο !!

Για τον λόγο αυτό δεν είναι τυχαίο ότι 2 στους 3 σπουδαστές μας αποκτούν το Zertifikat B2 με ΑΡΙΣΤΑ ή ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ κάνοντας κατά μέσο όρο 78 ώρες και τρεισήμισι μήνες μάθημα ξεκινώντας ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ !!!

Το επαναλαμβάνουμε όμως προς αποφυγή παρεξηγήσεων !
Οι χρόνοι αυτοί για να επιτευχθούν χρειάζεται ο σπουδαστής στο διάστημα αυτό των 3,5 μηνών να αφιερωθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ατην εκμάθηση των Γερμανικών χωρίς περισπασμούς σπουδών ή εργασίας !

Δηλαδή το υπερεντατικό μας πρόγραμμα απευθύνεται σε κάποιον που θα πει ότι για 3.5 μήνες θα ασχοληθώ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Γερμανικά , χωρίς να κάνω οτιδήποτε άλλο !

Ένας τελειόφοιτος Πολυτεχνείου, Ιατρικής , Νομικής που θέλει να φύγει σε ένα τρίμηνο με τετράμηνο στην Γερμανία, ένας επαγγελματίας που θα πει ότι για το επόμενο τρίμηνο με τετράμηνο ΔΕΝ θα κάνω οτιδήποτε άλλο από το να μελετώ Γερμανικά μαζί μας μπορούν ΣΙΓΟΥΡΑ να το πετύχουν !

Μα θα μας πείτε ....

Σπουδάζω , εργάζομαι , έχω παιδιά , οικογένεια , προσωπική ζωή , υποχρεώσεις αλλά επιθυμώ να μαθω ΣΩΣΤΑ και κυριως ΓΡΗΓΟΡΑ Γερμανικα !!

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!

Τότε μπορείτε να επιλέξετε αντί του υπερεντατικού μας προγράμματος Deutschrasant το αντίστοιχο εντατικό μας πρόγραμμα DeutschIntensiv με το οποίο σε 6 με 8 ΤΟ ΠΟΛΥ μήνες και με 120 έως 140 ΤΟ ΠΟΛΥ ώρες αποκτάτε το Zertifikat B2 του Goethe Institut χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψετε τις άλλες σας υποχρεώσεις !!!

Με λίγα λόγια ....

Αν κάποιος ξεκινήσει με τους LernenDe ας πούμε τον Οκτώβριο του 2017 τότε είτε στην εξεταστική του Μαρτίου του 2018 , είτε στην χειρότερη περίπτωση στην εξεταστική του Ιουνίου 2018 θα αποκτήσει το Zertifikat B2 του Goethe Institut !!

Αντί δηλαδή να πηγαίνεις για δύο χρόνια ( ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ενάμιση χρόνο ) σε ένα Φροντιστήριο δυο φορές την εβδομάδα για ένα τρίωρο κάθε φορά , μπορείς να επιλέξεις τους LernenDe και στο ένα τέταρτο ή στο ένα τρίτο του χρόνου να αποκτήσεις το Zertifikat B2 του Goethe Institut !!

Πριν αναφερθούμε στο οικονομικό σκέλος που θα είναι για σένα μια ευχάριστη έκπληξη θα ήθελα να μείνουμε στο θέμα ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ !!!

Θα ρωτήσει κανείς δικαιολογημένα !!

Μα καλά αφού για την απόκτηση του Zertifikt B2 το Goethe Institut χρειάζεται 630 ώρες πως οι LernenDe μας λέτε ότι σε 80, 100 ή 120 ώρες θα έχουμε πάρει το B2 ????

Απαντούμε στο εύλογο ερώτημα σας με μία άλλη εύλογη ερώτηση !

Ναι, το Goethe Institut απαιτεί 3 ακαδημαϊκά έτη και 630 ώρες !

Πως λοιπόν τα περισσότερα Φροντιστήρια Γερμανικών στην Ελλάδα σε ενάμιση με δύο ακαδημαϊκά έτη και περίπου σε 420 διδακτικές ώρες πετυχαίνουν το ίδιο ??

Σημαίνει ότι κάνουν χειρότερη δουλειά από το Goethe ???

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!!

Τα Φροντιστήρια έχουν αναπτύξει προφανώς μια πιο ταχύρυθμη μέθοδο σε σχέση με το Goethe Institut έτσι ώστε αυτό που στο Goethe Institut απαιτεί τρία ακαδημαϊκά έτη και 630 ώρες αυτά να το πετυχαίνουν ακόμη και στον μισό χρόνο δηλαδή σε 1.5 με 2 έτη και στα 2/3 του χρόνου που απαιτεί το Goethe Institut !!

Έχοντας ακριβώς τα ίδια καλά αποτελέσματα !!!!

Ε λοιπόν.... με την ίδια ακριβώς λογική και οι LernenDe έχουν αναπτύξει μέσα από 35 χρόνια ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ στα εντατικα ταχυρυθμα μαθηματα Γερμανικων για ενηλικες , και εξελίσσοντας μία μέθοδο που από το 1958 εφάρμοζαν οι προκάτοχοι τους, έναν τρόπο διδασκαλίας που στο ένα τρίτο και στο ένα τέταρτο του χρόνου που θέλουν τα Φροντιστήρια, σας οδηγεί στο ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα !!!

Επειδή γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές είστε γιατροί σας ρωτάμε... η λαπαροσκοπική ή και η ρομποτική χειρουργική δεν έχει καταστήσει συντομότερο τον χρόνο του ανοιχτού χειρουργείου και με ελάχιστες επιπλοκές !!
Η ακόμη οι αναίμακτες κλειστές διαδερμικες σπονδυλοδεσίες με τοπική αναισθησία και με νοσηλεία μίας μέρας είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τα πολύωρα ανοικτά ορθοπεδικά χειρουργεία με ολική αναισθησία που ήταν κανόνας μέχρι πριν λίγα χρόνια ???

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ....

Η Χειρουργική Επιστήμη προχωράει, προοδεύει, εξελίσσεται !!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει και με την Διδακτική των Γερμανικών !!

Όταν στα μέσα της δεκαετία του 1990 οι πιο παλαιοί μας Καθηγήτές προετοίμαζαν για το Zertifikat Deutsch σε ένα τεράμηνο τόσο το Goethe Institut ΟΣΟ και ΟΛΑ τα Εξειδικευμένα Φροντιστήρια των Αθηνών απαιτούσαν το λιγότερο ΔΥΟ χρόνια φοίτησης ! 

Για ένα πτυχίο που αντιστοιχεί στο σημερινό Zertifikat B1 !! 

Δύο χρόνια ήθελαν ΟΛΟΙ οι άλλοι για κάτι που οι πρώτοι LernenDe το ετοίμαζαν σε 4 μήνες !! 

Και όταν άκουγαν ότι κάποιοι ήθελαν 4 μήνες για κάτι που τους έπαιρνε 2 χρόνια δυσπιστούσαν και χλεύαζαν ! 

Σύντομα όμως προσαρμόστηκαν και ήδη από το 2000 σε οκτώ μήνες προετοιμάζουν τους σπουδαστές τους για το Β1 , για το οποίο μια δεκαετία πριν ήθελαν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δύο χρόνια !

Σας τα λέμε ΟΛΑ αυτά για να κατανοήσετε ότι όταν υπάρχει η Γνώση και η Μέθοδος ΟΛΑ γίνονται !!

Και εμείς εδώ στους LernenDe πιστεύουν ότι ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι Πτυχιούχοι Γερμανικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ και ΑΠΘ και την Γνώση έχουν και τις Μεθόδους για τα εντατικα ταχυρυθμα Γερμανικα λίγο ως πολυ γνωρίζουν !!!!

Σε αυτό όμως που οι LernenDe διαφοροποιούνται είναι η ΘΕΛΗΣΗ τους να εφαρμόσουν αυτές τις μεθόδους ( έστω και αν με τον τρόπο αυτό μειώνουν δραματικά τον χρόνο φοίτησης και αναγκαστικά πρέπει να αναζητούν νέους σπουδαστές κάθε εξάμηνο, όταν όλοι οι άλλοι Συνάδελφοι και τα Φροντιστήρια έχουν σταθερή πελατεία για τον διπλάσιο και τριπλάσιο από εμάς χρόνο ), το ΠΑΘΟΣ για αυτό που κάνουμε και φυσικά και η ΕΜΠΕΙΡΙΑ των 35 χρόνων στα ταχυρυθμα εντατικα Γερμανικα ενηλίκων !!!

Όταν λοιπόν μας τίθεται το ερώτημα σε ποσο χρονο μαθαινεις Γερμανικα , οι LernenDe απαντάμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ σε 3 έως 6 μήνες και με 80 έως 120 ώρες διδασκαλίας ανάλογα με το πρόγραμμα μας !!

Και για να μην ξεχάσουμε και το οικονομικό σκέλος !!

Οι LernenDe τα τελευταία 5 χρόνια έχουν διατηρήσει ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ τα δίδακτρα τους, τα οποία είναι ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ με τα αντίστοιχα δίδακτρα των πολυμελών φροντιστηριακών τμημάτων των Εξειδικευμένων Φροντιστηρίων Γερμανικών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης !

Και μπορείτε σε προηγούμενες αναρτήσεις των Ιστολογίων μας lernende.blogspot.gr και deutschmed.blogspot.gr να δείτε αναλυτική παρουσίαση και σύγκριση τιμών !

Ανταγωνιστικά λέμε για τους κανονικούς σπουδαστές !

Επειδή για τους συνεπείς, επιμελείς σπουδαστές μπορεί να είναι ΑΚΟΜΗ πιο οικονομικά και από το πλέον οικονομικό πρόγραμμα υπάρχει στην Αγορά !!

Και επειδή επώνυμες περιπτώσεις σπουδαστών αναφέρουμε, περιπτώσεις που μπορείτε να τις διαβάσετε στις περασμένες αναρτήσεις και σπουδαστές με τους οποίους μπορείτε να έρθετε ΑΜΕΣΑ σε επαφή μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα αναφερθούμε ξανά στην Ιατρό την κα Μαρινέλη , η οποία σε 61 ώρες και σε 66 ημέρες ξεκινώντας από το ΜΗΔΕΝ απέκτησε το Zertifikat B2 του Goethe Institut !!

Ας αφήσουμε τις 66 ημέρες και τις 61 ώρες που ασφαλώς ΔΕΝ θα βρείτε ΠΟΥΘΕΝΑ όπου και όσο και αν ψάξετε ....

Ας μιλήσουμε για το οικονομικό σκέλος ρωτώντας σας ευθέως...

Μπορείτε να μας βρείτε περίπτωση που με 2100 ευρώ , σε απόλυτα ιδιαίτερο 1-1 μάθημα θα αποκτήσει κανείς το Zertifikat B2 ξεκινώντας από το ΜΗΔΕΝ ????

Ακόμη και αν κανείς έκανε σε Συνάδελφο που χρεώνει 8 και 10 ευρώ την ώρα το ιδιαίτερο μάθημα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ με συνολικό κόστος 2100 ευρώ σε ιδιαίτερο μάθημα να καλύψει 4 επίπεδα Α1-Α2 -Β1 και Β2 και να αποκτήσει και το Zertifikat B2 !!

Για τον λόγο αυτό και σας λέμε ότι αν κάποιος επιλέξει το ιδιαίτερο μάθημα στα εντατικά και υπερεντατικά μας προγράμματα αντί των φροντιστηριακών που έχουν συγκεκριμένο αριθμό ωρών και συγκεκριμένα δίδακτρα που αποπληρώνονται σε δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών και φυσικά επιδείξει και την ανάλογη συνέπεια και επιμέλεια στις σπουδές του μπορεί να πληρώσει ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ακόμη και από το πλέον οικονομικό Φροντιστήριο !!

Και για όλα αυτά που σας λέμε υπάρχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!

Οι δεκάδες ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ σπουδαστές μας που ΕΠΩΝΥΜΑ αναφέρονται στις αναρτήσεις μας και τους οποίους με άνεση μπορείτε να εντοπίσετε στο Facebook, στο Twitter , στο Instagram και αλλού !!!

Και οι ΧΙΛΙΑΔΕΣ μέσα στα 35 αυτά χρόνια σπουδαστές μας που διαπρέπουν στην Γερμανία και στην Ελλάδα και οι οποίοι αποτελούν για εμάς την καλύτερη διαφήμιση !!!

Επομένως και εσείς πλέον αν κανείς σας ρωτήσει σε ποσο χρονο μαθαινεις Γερμανικα μπορειτε να απαντήσετε 
 
Με τους LernenDe σε ΛΙΓΟ, σε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ χρόνο με ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και με ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ”

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο

Ολα τα email θα απαντηθούν σε λιγότερο από 24 ώρες από την Γραμμματεία μας που 365 ημέρες τον χρόνο βρίσκετε στη διάθεση σας !!