Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ APPROBATION - ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


Λαμβάνουμε καθημερινά πολλά email από Ιατρούς που ενδιαφέρονται για την προετοιμασία τους για τις εξετάσειις χορήγησης Approbation που διεξαγόνται πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους ΟΛΩΝ των Κρατιδίων μιας και η Βαυαρία ( ίδε Μόναχο ) όπου κατέφευγαν όλες και όλοι για να πάρουν Approbation ΧΩΡΙΣ εξετάσεις, θέσπισε υποχρεωτικά από την 1η Μαρτίου και αυτή ( τελευταία μετά το Βερολίνο ) εξετάσεις !

Όπως προφανώς γνωρίζετε αυτές οι εξετάσεις δεν έχουν να κάνουν με την απόκτηση του Zertifikat B2 του Goethe Institut ( ή και του Zertifikat C1 σε κάποια Κρατίδια ) που ούτως ή άλλο είναι αναγκαίο για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας !

Οι εξετάσεις στους Ιατρικούς Συλλόγους διεξάγονται από γιατρούς και απευθύνονται σε ειδικευόμενους ή ειδικούς Ιατρούς και στοχεύουν να πιστοποιήσουν την επάρκεια των υποψηφίων για εργασία στην Γερμανία Ιατρών, αναφορικά με την λήψη Ιστορικού από ασθενή, με την σύνταξη γραπτής έκθεσης των συμπτωμάτων, της διάγνωσης, των εξετάσεων και της θεραπείας και κυρίως η προφορική ανάπτυξη, διευκρίνιση αυτών με Γερμανούς Συναδέλφους.

Για τον λόγο αυτό οι εξετάσεις στους Ιατρικούς Συλλόγους σε γενικές γραμμές αποτελούνται από τρία μέρη

Στο πρώτο ένας υποτιθέμενος ασθενής ( συνήθως ηθοποιός )προσέρχεται με κάποια συμπτώματα.

Εσείς πρέπει να του πάρετε πλήρες Ιστορικό, να καταγράψετε τα προσωπικά του στοιχεία, να τον ρωτήσετε λεπτομερώς για τα συμπτώματα του, και οτιδήποτε κρίνετε εσείς αναγκαίο προκειμένου να κάνετε διάγνωση.

Την ώρα αυτής της συνέντευξης σας με τον υποτιθέμενο ασθενή, Γερμανός συνάδελφος σας, μέλος της εξεταστικής επιτροπής κάθεται στο πίσω μέρος και διακριτικά , σημειώνει, σας αξιολογεί και σας βαθμολογεί, χωρίς να παρέμβει σε οιοδήποτε σημείο.

Στο δεύτερο μέρος σας αφήνουν μόνο σας για είκοσι περίπου λεπτά να συντάξετε γραπτώς το Ιστορικό του ασθενούς χρησιμοποιώντας την Ιατρική Ορολογία που απαιτείται, και να συντάξετε τις εξετάσεις που προτείνετε, καθώς και την πιθανή διάγνωση και τρόπο αντιμετώπισης.

Στο τρίτο μέρος στο οποίο θα παρίστανται υποχρεωτικά ένας Facharzt ( Ειδικός Ιατρός της ειδικότητας σας ) και σίγουρα ένας Leitender Oberarzt ( Υποδιευθυντής ) θα συζητήσετε αναλυτικά την περίπτωση του ασθενούς, θα σας τεθούν διευκρινιστικά ερωτήματα για την συγκεκριμένη περίπτωση και τέλος θα σας τεθούν ενδεχομένως και γενικές ερωτήσεις Ιατρικής Ορολογίας.

Οι LernenDe που εδώ και 18 χρόνια ( πολύ πριν ξεκινήσει το κύμα φυγής των Ελλήνων Ιατρών στην Γερμανία ) ασχολούνται με την προετοιμασία Ιατρών , έχουν εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις Ιατρικής Ειδικότητας στους Ιατρικούς Συλλόγους !

Σε συνεργασία με παλαιούς σπουδαστές τους ( ειδικούς πλέον Ιατρούς στην Γερμανία ) διοργανώνουν εξειδικευμένα Σεμινάρια προετοιμασίας όπου αναλύονται οι αναγκαίες τεχνικές και γίνεται και προετοιμασία με προσομοίωση αυτών των εξετάσεων, πάντα με την επίβλεψη των συναδέλφων σας και παλαιών σπουδαστών μας !

Έτσι είναι 100% βέβαιη η επιτυχία σας στις εξετάσεις των Ιατρικών Συλλόγων ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ φορά, μιας και όπως έχετε πληροφορηθεί είναι ελάχιστοι όσοι με την πρώτη τα καταφέρνουν.

Μέχρι και το 2015 αυτή η προετοιμασία γινόταν στα θερινά μας Εργαστήρια που διοργανώναμε σε ιδιόκτητο χώρο της Υποδιευθύντριας κας Waldmeier στην Σίφνο, προσφέροντας πέρα από τα μαθήματα διαμονή, διατροφή και καθημερινή εξάσκηση των Γερμανικών σας μέσα από την συναναστροφή σας με τους ειδικούς Ιατρούς ( πρώην σπουδαστές μας ) που κατα την διάρκεια των θερινών τους διακοπών συνεργαζόντουσαν μαζί μας !

Σε αυτά τα Σεμινάρια δεχόμασταν και Ιατρούς με πτυχία Β2 και C1 που δεν είχαν υπάρξει μαθητές μας εφοδιάζοντας τους με τα απαραίτητα εφόδια για μια ευδόκιμη και επιτυχημένη πορεία στα Γερμανικά Νοσοκομεία !

Δεδομένου όμως του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού για τις καλές και περιζήτητες θέσεις σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, αλλά και της γενικότερης αύξησης των γλωσσικών απαιτήσεων σε όλα τα Γερμανικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, η Διεύθυνση των LernenDe κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι άδικο για τους σπουδαστές και σπουδάστριες μας Ιατρούς, που από την αρχή μας εμπιστεύτηκαν και έμαθαν από αρχάριοι Γερμανικά μαζί μας, να παρέχουμε την ίδια υψηλή στάθμη των εξειδικευμένων αυτών γνώσεων σε συναδέλφους τους από άλλα Φροντιστήρια ή καθηγήτριες-τες, παρέχοντας τους τα ίδια συγκριτικά πλεονεκτήματα στην αναζήτηση θέσεως εργασίας !

Για τον λόγο αυτό τα Σεμινάρια αυτά εντάχθηκαν από φέτος τον Φεβρουάριο του 2017 στα γλωσσικά μας τμήματα αρχαρίων με στόχο την απόκτηση του Zertifikat C1 σε ;έξι έως οκτώ ΤΟ ΠΟΛΥ μήνες, καθώς επίσης – διαφοροποιημένα μεν αλλά εξίσου αποτελεσματικά -και στα ιδιαίτερα υπερεντατικά μας μαθήματα μέσω SKYPE για αρχάριους σπουδαστές ή με γνώσεις αρχών επιπέδου Β1 !!

Ήδη 32 συνάδελφοι σας Ιατροί που m;oliw proxu;ew ξεκίνησαν ως αρχάριοι στα συγκεκριμένα Φροντιστηριακά μας τμήματα θα αποκτήσουν από 16 έως 23 Σεπτεμβρίου του 2017 το Zertifikat C1 του Goethe Institut έχοντας παράλληλα ΟΛΕΣ εκείνες τις γνώσεις που θα εξασφαλίζουν την επιτυχία τους στις εξετάσεις των Γερμανικών Ιατρικών Συλλόγων !

Αυτό σημαίνει ότι εφεξής ΜΟΝΟ όσοι θα φοιτούν στα εξάμηνα έως οκτάμηνα υπερεντατικά μας τμήματα που από το μηδεν θα εγγυώνται στον γλωσσικά αρχάριο Ιατρό την απόκτηση του Zertifikat C1 του Goethe Institut, αυτοί και ΜΟΝΟΝ αυτοί θα έχουν την ευκαιρία της προετοιμασίας για τις εξετάσεις των Ιατρικών Συλλόγων, με την αγαστή συνεργασία των εξαιρετικά έμπειρων φιλολόγων Καθηγητριών-των μας ΚΑΙ των πρώην σπουδαστών μας ειδικών Ιατρών σε Γερμανικά Νοσοκομεία !

Επιπροσθέτως όσοι επιλέξουν τα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ υπερεντατικά μας τμήματα ΚΑΙ αυτοί θα προετοιμάζονται από την καθηγήτρια ή τον καθηγητή μας, που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση και έχει στα χέρια του επικαιροποιημένα και επεξεργασμένα ( από τους Ιατρούς – πρώην σπουδαστές μας ) θέματα εξετάσεων από πολλούς Ιατρικούς Συλλόγους έτσι ώστε να μπορεί να “αντικαθιστά” (όσο αυτό είναι εφικτό ) τον ειδικό Ιατρό, και να εξασφαλίζει την ίδια ποιότητα.

Σπουδαστές μας Ιατροί που θα επιλέξουν τα εντατικά μας τμήματα ενδεχομένως να έχουν και αυτοί την ίδια προετοιμασία αν έχουν την τύχη να τους αναλάβουν οι ( λίγοι προς τα παρόν ) εξειδικευμένοι και εκπαιδευμένοι συνεργάτες μας ( αν φυσικά έχουν κενές και διαθέσιμες ώρες , ώστε πέρα από τα υπερεντατικά να αναλάβουν και εντατικά τμήματα )

Πάντως η Γραμματεία των LernenDe καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αναλαμβάνουν τους Ιατρούς σπουδαστές μας στα ιδιαίτερα μαθήματα τους διά ζώσηε ή μέσω SKYPE , οι συγκεκριμένες αυτές και απόλυτα εξειδικευμένες καθηγήτριες και καθηγητές μας !

Επομένως παρακαλούμε Ιατρούς που έχουν ήδη αποκτήσει το Zertifikat B2 ή C1 να μην απευθύνονται στους LernenDe αλλά στα Φροντιστήρια, Καθηγήτριες ή Καθηγητές τους με τους οποίους απέκτησαν το γλωσσικό τους πτυχίο ΚΑΙ για την προετοιμασία τους για τις συγκεκριμένες εξετάσεις !

Οι LernenDe οφείλουν στο σημερινό εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον να επικεντρωθούν στο να εφοδιάσουν τους δικους τους Σπουδαστές Ιατρούς με συγκριτικά πλεονεκτήματα που να τους καθιστούν απόλυτα έτοιμους ώστε μέσα σε ΟΚΤΩ μήνες ΚΑΙ το Zertifikat C1 του Goethe Institut να αποκτήσουν ΚΑΙ τις εξετάσεις των Ιατρικών Συλλόγων με άνεση και με την πρώτη να περάσουν ΚΑΙ να είναι πανέτοιμοι να αναλάβουν υπηρεσία σε Γερμανικό Νοσοκομείο !

Και όλα αυτά σε ΧΡΟΝΟ που απλά ΔΕΝ σας προσφέρεται πουθενά στην Γερμανία ή αλλού στον κόσμο, με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ όπως αποδεικνύεται από τα υψηλα ποσοστα ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ μας και φυσικά με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ , που ΔΕΝ υπερβαίνουν ΠΟΤΕ το ποσό που θα δίνατε αν φοιτούσατε στην Γερμανία, εξοικονομώντας σας ταυτόχρονα από τα έξοδα διαμονής και διατροφής και μετάβασης που σίγουρα θα επιβάρυναν σημαντικά τον προϋπολογισμό σας !
Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lernendegr@yahoo.gr