Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -300.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ




Τριακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίες μέσα σε μια δεκαετία δημιουργήθηκαν στη Γερμανία χάρη στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενώ μέχρι το 2020, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 500.000. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε το μέλος του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Hans-Josef Fell μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και το Ινστιτούτο Goethe στη Θεσσαλονίκη.
Σε ομιλία του με θέμα «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - μια ευκαιρία για την Ελλάδα την εποχή της οικονομικής κρίσης», ο κ. Φελ τόνισε ότι από το 2000 που ψηφίστηκε ο νόμος για τις ΑΠΕ, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας βασίζεται σ' αυτές.
«Το 2000, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τις ΑΠΕ κάλυπτε το 6% της ζήτησης, το 2009, το 16,3% και σήμερα καλύπτει το 17%. Ευελπιστούμε ότι ως το 2030, θα πετύχουμε την πλήρη κάλυψη των αναγκών από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», είπε ο κ. Φελ.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα θα βρει τρόπο να βγει απ΄ αυτήν προτείνοντας μείωση των δημόσιων εξόδων και στροφή στις ΑΠΕ.
«Πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε την κρίση που απειλεί όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα, ολιστικά και όχι να προτείνουμε μόνο φαινομενικές λύσεις που βλέπουμε σε συνόδους» τόνισε ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Συνασπισμός 90/Οι Πράσινοι» σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και μέλος της επιτροπής για θέματα περιβάλλοντος, προστασίας της φύσης και πυρηνικής ασφάλειας.
Ο κ. Fell υπογράμμισε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μακροπρόθεσμα εξασφαλίζουν λογικό κόστος ενέργειας, δίνουν δημιουργικά εναύσματα στην έρευνα και την υψηλή τεχνολογία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και δίνουν ώθηση στην οικονομία. Σέβονται τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον και εξασφαλίζουν στις επόμενες γενιές ένα βιώσιμο μέλλον.